Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Zegeningen

Ooit, toen ik 16 jaar was, maakte ik een heel moeilijke tijd mee. Ik kon er met niemand over praten. Ik had ook niet gedacht dat iemand het aan me kon zien. Maar op een dag kwam ik mijn slaapkamer binnen en zag dat er een envelop op mijn bed lag. Ik pakte ‘m op en zag het handschrift van mijn moeder. In de envelop zat een kaart, een langwerpige met bloemetjes, en daar binnenin had mijn moeder een tekst geschreven. Het was een lied en het refrein is:
Tel je zegeningen
Tel ze één voor één
Tel ze allen en vergeet er geen!
Mijn eerste gedachte was: ‘ze weet niet wat er aan de hand is!’ Direct gevolgd door: ‘Maar ze heeft wel gezien dat er iets is. Ze heeft me gezien.’

Dat lied is een ‘familielied’ geworden. Onzin natuurlijk, want veel mensen kennen het lied. Maar bij ons komt het in moeilijke tijden àltijd naar boven. Mijn moeder wilde ook dat het op haar uitvaart werd gezongen, en dat deden wij natuurlijk.

Ook in deze tijd is het belangrijk je zegeningen te tellen. Het helpt je om steeds terug te komen in het hier en nu. Om, wanneer je weer geraakt bent door verdrietige berichten om je heen, steeds weer je balans terug te vinden.
Het helpt je om te blijven genieten van het leven. Het helpt je om te blijven Leven.

Mijn zegeningen deze week?

Dat ik me gezond voel. Dat mijn fiets is gerepareerd en ik direct via een hele grote omweg naar de supermarkt ben gefietst. Dat ik een fijne woonplek heb. Dat we een hele mooi Sister Circle online hadden met een mooie healing. Dat ik prachtige healingen op afstand heb mogen geven deze week. Dat ik heel lieve post heb mogen ontvangen! Dat ik heb gefacetimed met m’n kleinkinderen (je leert nog eens wat 😊 ). Dat het door de rust op de snelweg hier zo lekker stil is nu. Dat ik ‘s ochtends de merels hoor zingen. Dat een vriend nieuwe deuren heeft gemaakt in onze caravan. Dat ik in het park de rododendrons heb zien bloeien. Dat ik veelvuldig contact heb met dierbaren ver weg en dichtbij. Dat er bij de caravan vergeet-me-nietjes opkomen. Dat ik creatieve prikkels voel – en daar vandaag lekker de ruimte aan kan geven.
En ik tel nog véél meer zegeningen!

Vind je het lastig in deze tijd je zegeningen te tellen? Pak dan een opschrijfboekje en schrijf iedere avond iets op waar je van hebt genoten, al was het nog zo kort en leek het nog zo klein. Begin gewoon met je kopje koffie of thee… Er volgt vanzelf meer.

Ik denk aan jullie.