Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Van harte beter-schap!

Vier weken geleden, aan het begin van de coronacrisis in Nederland, schreef ik een #Vreugdemail over hoe ná deze periode. Inmiddels lijken de cijfers aan te geven dat de groei van het aantal nieuwe gevallen en sterftes wat afneemt en gaan we langzaam denken aan hoe verder.
Te langzaam, naar mijn idee!
Enerzijds werd er deze weken regelmatig opgemerkt dat deze tijd van afremmen ook z’n voordelen heeft: vertragen, samen thuis, aandacht voor wie thuis opgesloten zit, respect voor de zorg en andere ‘vitale beroepen’. Er werd geroepen dat de natuur had ingegrepen. 5G zou ten grondslag liggen aan corona. Daarnaast heb ik ook heel wat complottheorieën gehoord – die ik overigens niet vanzelf aan de kant schuif, maar wat moeten we ermee? Anderzijds lijken de politiek en de economen alweer te zoeken hoe we op kortere en vooral langere termijn ‘back to normal’ kunnen.

Back to normal? Wat is back to normal? Betekent dat dat ze terug willen naar hoe het was vóórdat deze crisis uitbrak? Terug naar de ratrace, terug naar altijd druk, terug naar ongelijkheid, terug naar milieudelicten, naar leugens, strijd en armoede?
Willen WIJ dat wel?

Iedere crisis geeft toch mogelijkheden – of verplichtingen – tot verandering?Iemand die ziek is wil ook niet dezelfde worden als hij voorheen was – hij wil BETER worden!

Is dat niet wat wij willen? Een BETERE tijd dan voorheen?
Hebben we deze tijd al goed benut, persoonlijk en met elkaar, om te onderzoeken hoe we ècht willen dat die toekomst eruit ziet?
Nogmaals: De mooiste kans die deze tijd ons brengt, is dat we onze waarden kunnen onderzoeken.
Wat zijn de belangrijkste waarden* in jouw leven? Wat zijn je pijlers? Waar wil jij je op richten?
Ik kan er een paar van mij noemen: liefde, verbinding, authenticiteit, eerlijkheid, optimisme, het beste uit mijzelf willen halen, duurzaamheid.

De nieuwe tijd begint NU. En die tijd geven wij zèlf vorm. Onderzoek en bepaal daarom nu jouw waarden. Dan weet je waar jij die toekomst op wilt bouwen. En hoe jij die gaat vormgeven.
En dan laat je die niet weer vormgeven door anderen – die wellicht heel andere waarden hebben als economische groei en macht…
Wij willen Beter worden!

#Vreugdemails – hiervoor kan je je gratis inschrijven door een mailtje te sturen naar info@ingermarlies.nl

*Waarden – zie ook de Deugden en daarvoor verwijs ik je naar de Deugdenkaarten van Uitgeverij ACT on Virtues