Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Goed aarden is belangrijk om letterlijk ‘uit je hoofd’ te komen. Het helpt dan ook om te ontspannen. Als je het druk hebt, als je een burn out hebt of dreigt te krijgen is goed aarden dan heel belangrijk.

Maar goed aarden is óók belangrijk om ideeën om te zetten in concrete resultaten.

Tips om goed te aarden

Alleen op Aarde hebben wij een lichaam. Maak heel bewust contact met je lichaam. Dat kan je doen op een stoel, in je bed of als je wandelt in het bos. Heb je wat meer ervaring, dan kan je het ieder moment van de dag doen.
Scan met aandacht je hele lichaam. Je hoofd, je gezicht, je nek, je schouders, je romp, je rug, je buik, je armen en handen, je benen en je voeten. Neem rustig waar. Voel je ergens spanning, blijf daar dan even bij met je aandacht – voel hoe de spanning verzacht alleen al door je rustige aandacht.
Ontspan.
Richt dan je aandacht op je voetzolen. Midden onder je voetzolen bevinden zich chakra’s die open of gesloten zijn. Stel je gewoon voor dat je ze opent. Laat de energie van de Aarde je voeten binnen stromen.
Probeer maar of je die energie omhoog kunt leiden door je lichaam.
Oefening baart kunst 😊

Een bekende oefening is natuurlijk ook om onder je voetchakra’s dikke wortels de Aarde in te laten groeien. Heel diep, naar het warme hart van Moeder Aarde.
Voel maar hoe stevig je dan staat! Een perfecte oefening als je iets spannends moet doen!

Wandel in het bos. Het is niet voor niks dat de meeste mensen het zo fijn vinden om een boswandeling te maken. Juist daar openen je chakra’s zich om zich te voeden met de energie van de Aarde.

Als je wandelt, doe dat dan eens heel rustig (dit is vooral héél lekker op blote voeten). Vóel hoe je voeten contact maken met Moeder Aarde. Probeer eens of je een verandering in sensatie kunt voelen. Misschien voel je een kleine tinteling, een lichte prikkeling, misschien voel je warmte je voeten in stromen. Dat is de energie van Moeder Aarde.

Werk in de tuin.
Doe een activiteit lekker met je handen, ga bijvoorbeeld kleien en of houtbewerken.

Hoe beter je geaard bent, hoe mee ontspanning je zult ervaren, hoe meer focus en hoe beter je je ideeën om kunt zetten in concrete resultaten.