Huis voor Vrouw en Wijsheid

IngerMarlies Leeuwenburgh

header

De Godin?

Deze week sprak ik met een vrouw die ik al lang ken en waar ik een goede klik mee heb. Toen we te spreken kwamen over de Godinnenworkshop zei ze: “Ja… ach die Godin, daar heb ik niet zoveel mee, het zegt me niks.” En dat terwijl ik ondertussen al had gezien dat de inhoud van de workshops heel goed bij haar zou passen.
Ik begrijp dat ook wel: Godin… wat is dat dan?
Het probleem is dat wij zijn opgevoed in een cultuur met een God. En die God staat heel ver van ons vandaan. Ik heb daar wel eens een plaatje bij laten zien van schilderijen van Michelangelo en van Ludovico Mazzolino: God de Vader die bovenop een wolk zit. En moet je z’n gezicht zien! Daar word je vanzelf bang van!
Hoe anders is het met de Godin! Al in de verre-verre oudheid werd de Godin vereerd als Moeder Godin. Zij is de oorsprong van alles, onze Oerbron. Uit haar zijn wij gemaakt. Uit haar is alles voortgekomen. Als een echte Moeder houdt zij van haar schepping en beschermt, steunt en voedt ze ons. Zij heeft ons geschapen zoals zij (denk niet dat dat een verhaal uit de mannelijke Bijbel is, dit wist men al tijden eerder!) Omdat wij geschapen zijn zoals zij, zijn ook wij scheppers, of op z’n Engels zo mooi ‘creators’. Dat is waarom wij ook ons eigen leven kunnen scheppen. Die uitspraak herken je vast wel, de ervaring misschien ook. En dat komt hier vandaan, van Haar.
Omdat wij en als alles om ons heen van hetzelfde ‘materiaal’ geschapen zijn als Zij, kunnen we ook energetisch contact maken met de mensen, de dieren, de bomen en planten om ons heen. Dat is wat ik bijvoorbeeld doe in mij sjamanistische reizen en healingen.
Voor mij is de Godin in jezelf dus niet een archetype, zoals vele anderen zeggen. Dat zou het echt te kort doen. De Godin in jezelf is een echte pure kracht! Met vele kanten en die uiten zich in de verschillende godinnen. En daar werken wij mee in de workshops Godinnenkracht in jou.