Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Blogs

Hoe komen we van conflict naar vrede?

In conflicten is onze focus verkeerd gericht. Zodra we onze focus veranderen kunnen we co-creator worden van de wereld die we werkelijk wensen. Het sjamanisme leert ons de stappen naar heling die leidt naar vrede.

Lees meer

Meesterschap

Ik heb eerlijk gezegd nogal een hekel gekregen aan de term ‘wakker’ zijn. Ik vind ‘m nogal misbruikt de laatste jaren. Wakker zijn betekent niet op alles en iedereen kritiek hebben en doorzien welke machtsstructuren er in de wereld zijn. De diepere betekenis van...

Lees meer

Bewustzijn

Zondagmiddag zaten mijn lief en ik op de camping. Buiten. Jas aan. Een boek te lezen. We lezen totaal verschillen soorten boeken. Ieder was verdiept in z’n eigen boek, z'n eigen wereld. Op zo’n moment lijkt de rest van de wereld buitengesloten. Zelfs de ander lijkt...

Lees meer

Over de douchekop en een liefdevolle samenleving

Wij hebben een douchekop die steeds omlaag klapt. Ken je dat? Het mechanisme werkt niet meer helemaal goed, zodat de straal niet meer lekker naar beneden komt, maar – klap – naar de muur spuit. Daar sta je niet lekker onder. Maar sterker nog, die douchekop wil nog wel...

Lees meer

Licht in het duister

Vorige week begon ik mijn Vreugdemail met dat de wereld weer een beetje in beweging begon te komen. Deze week begon wat we al lang aan hadden zien komen: oorlog in Oekraïne!De vrijheid die wij hier eindelijk weer hadden verworven is daar op veel grotere schaal...

Lees meer

In mijn centrum

Nu de wereld weer een beetje in beweging komt, restaurants en theaters weer open zijn - ook ons theater – komt er ook weer een andere energie in mijn dagen. Voor Winterdijk30b, het theater van mijn man, verzorg ik de pr en daar komt altijd meer bij kijken dan we...

Lees meer