Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Blogs

Bewustzijn

Zondagmiddag zaten mijn lief en ik op de camping. Buiten. Jas aan. Een boek te lezen. We lezen totaal verschillen soorten boeken. Ieder was verdiept in z’n eigen boek, z'n eigen wereld. Op zo’n moment lijkt de rest van de wereld buitengesloten. Zelfs de ander lijkt...

Lees meer

Over de douchekop en een liefdevolle samenleving

Wij hebben een douchekop die steeds omlaag klapt. Ken je dat? Het mechanisme werkt niet meer helemaal goed, zodat de straal niet meer lekker naar beneden komt, maar – klap – naar de muur spuit. Daar sta je niet lekker onder. Maar sterker nog, die douchekop wil nog wel...

Lees meer

Licht in het duister

Vorige week begon ik mijn Vreugdemail met dat de wereld weer een beetje in beweging begon te komen. Deze week begon wat we al lang aan hadden zien komen: oorlog in Oekraïne!De vrijheid die wij hier eindelijk weer hadden verworven is daar op veel grotere schaal...

Lees meer

In mijn centrum

Nu de wereld weer een beetje in beweging komt, restaurants en theaters weer open zijn - ook ons theater – komt er ook weer een andere energie in mijn dagen. Voor Winterdijk30b, het theater van mijn man, verzorg ik de pr en daar komt altijd meer bij kijken dan we...

Lees meer

Van jezelf leren houden

Charlie Chaplin schreef op zijn sterfdag in het jaar 1970 het volgende: Op het moment dat ik van mezelf begon te houden, begreep ik dat ik steeds weer en bij iedere gelegenheid, op het juiste moment en de juiste plaats ben. Dat alles wat gebeurt goed is. Vanaf dat...

Lees meer

De stem van jeZelf

Het jaar is weer heftig begonnen. We hebben al zoveel ontwrichtingen rond corona en nu kwam er deze weken ook weer een heleboel sh*t van een van de populairste televisieprogramma’s naar boven. Daarnaast lopen de spanningen aan de grenzen van Europa per dag op, met een...

Lees meer

Mijn geheim

Sommige mensen denken dat mij altijd alles voor de wind gaat. Dat bij mij alles lukt. Dat ik altijd sterk en fit ben. Dat ik altijd positief en vol energie ben. ‘Hoe doe jij dat toch? Wat is jouw geheim?’  Dat is natuurlijk ook zo, het gaat mij vaak goed, maar zeker...

Lees meer

Shikshikshik

Met mijn 61 jaar kan ik me niet herinneren dat we eerder zo’n mooie herfst hebben gehad als dit jaar. ‘Herfst’ is sowieso al een ander woord dan ‘najaar’. Het najaar is nat. Herfst is goud. We worden omringd door goud! Zaterdag liep ik met mijn man door het bos en de...

Lees meer

De essentie van de droom

Ruim 20 jaar geleden, toen alles op z’n kop stond en ik mijn leven met twee kinderen opnieuw vorm moest gaan geven, had ik een ‘droom’…  Ik droomde van een huis met alleen een grote eettafel in de kamer. Om de tafel allemaal verschillende stoelen. Op tafel wat...

Lees meer