Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Blogs

Zo af en toe kan ik het niet laten, dan móeten mijn gedachten online. Dan verschijnt hier een ‘blog’. Gewoon omdat ik ergens iets van vind. Jij mag het dus lezen. En je mag er iets van vinden. Of niet.

Het donker in onszelf

Alleen voor wie durft zichzelf te zijn Behalve over corona hebben we nu ook heel wat onrust rond discriminatie in de wereld. En terecht. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er (weer) in Amerika is gebeurd. Bijzonder vond ik het dat onze eigen minister-president open...

Lees meer

Ontmoeten

Vandaag was een ‘grote dag’ in Nederland. Ik hoorde op het nieuws dat iemand het omschreef als een ‘kleine Koningsdag’. De terrasjes zijn weer open! Alsof we voor het eerst sinds lange tijd naar buiten mochten. Dat is natuurlijk niet zo, want in Nederland hadden we de...

Lees meer

Hele wereld

Deze week was het heerlijk zonnig en warm weer. Daar houd ik van. Wij waren veel op de camping en genoten van de vogels, de ‘huis-muis’, de spelende kinderen en van onze ontdekkingen tijdens de wandelingetjes die we maakten.Maar vandaag waren we thuis. Zachte spetters...

Lees meer

De Geur

Het is zondagmiddag. De kinderen zijn net op bezoek geweest; netjes op afstand. We zaten buiten, op het terras. Het weer was grijs maar warm. Als ze weg zijn, ruimen wij de boel op en maken wij ons ook klaar om nog even een bloemetje wegbrengen. We stappen naar buiten...

Lees meer

Voorouders

Vandaag is het dodenherdenking. 75 jaar geleden kwam er eindelijk een einde aan de oorlog in Nederland. De doden worden herdacht.Bij ons thuis vroeger veranderde er in de twee weken in aanloop naar dodenherdenking iets in de sfeer. En wij kwamen er niet onderuit om...

Lees meer

Geen woorden

Zittend op het terras van ons ‘buitenhuis’ (een oude stacaravan overigens) kijk ik rustig rond. De buurman van 82 heeft net een kop koffie bij ons gedronken en z'n verhaal gedaan. Als hij weg is, zit ik gewoon stil te wezen.Ik hoor vogels fluiten en kinderstemmen op...

Lees meer

Levenskracht

Nu ons werk al zo’n 6 weken stilligt begint er langzaamaan een soort gewenning op te treden. Het ‘nieuwe normaal’ wil ik het niet noemen, want ik voel me allergisch bij die term. Wordt het nieuwe normaal dat we afstand tot elkaar moeten houden, bang voor elkaar moeten...

Lees meer

Van harte beter-schap!

Vier weken geleden, aan het begin van de coronacrisis in Nederland, schreef ik een #Vreugdemail over hoe ná deze periode. Inmiddels lijken de cijfers aan te geven dat de groei van het aantal nieuwe gevallen en sterftes wat afneemt en gaan we langzaam denken aan hoe...

Lees meer

Zegeningen

Ooit, toen ik 16 jaar was, maakte ik een heel moeilijke tijd mee. Ik kon er met niemand over praten. Ik had ook niet gedacht dat iemand het aan me kon zien. Maar op een dag kwam ik mijn slaapkamer binnen en zag dat er een envelop op mijn bed lag. Ik pakte ‘m op en zag...

Lees meer