Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Rite van de Baarmoeder (womb healing)

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Menstruatiepijnen, een zwaar gevoel in je buik, het vrijen als niet prettig ervaren, verdriet, angst, vermoeidheid, het niet werkelijk kunnen creëren in je leven, of het gevoel te sterk verbonden te zijn met je moeder of je moederslijn. Herken je een of meer van deze dingen?

Je bent niet de enige…
Door alle tijden heen hebben vrouwen veel angst en pijn ervaren. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Hierdoor dragen vrouwen bewust of onbewust pijn en verdriet van zichzelf, en van hun moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit verre verledens met zich mee.
Oorzaken van de pijn en verwondingen kunnen zijn: dat je ouders liever een jongetje dan een meisje hadden gekregen, dat je niet mocht doen in de wereld wat je wilde omdat je ‘maar een meisje’ was, incest of een andere vorm van seksueel misbruik, een abortus, een doodgeboren kindje, een moeilijke bevalling of doordat je geen kinderen hebt gekregen…
Door deze ervaringen in onszelf en bij onze moeders en voormoeders, of zelfs in onze vorige levens, is de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren gegaan.

Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd. Deze vrouwenlijn wil dat wij ons herinneren:
“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Hiervoor is de Rite van de Baarmoeder op Aarde gekomen.
De Rite van de Baarmoeder is een geschenk voor alle vrouwen. Het is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht opnieuw geactiveerd.

Wat gebeurt er dan precies?
In de bijeenkomst hebben we twee deelrondes, waarin je alléén, kort en bondig deelt wat je zelf wilt delen. Vervolgens doen we een visualisatie waarin je contact maakt met het Licht in jezelf.
Daarna volgt het deel waarin je in je eigen veilige heilige cirkel loslaat wat je los wilt laten en binnen laat wat je in jezelf wilt laten groeien en ontwikkelen.
Tenslotte ontvang je de daadwerkelijke Rite via mij. Op dat moment creëer ik energetisch een heilige ruimte, ik spreek de woorden uit en leg mijn handen op jouw baarmoeder.
Alles gebeurt in een sfeer van respect, vertrouwen en veiligheid.

Wat brengt het je?
Een groot aantal vrouwen merkt pas bij het loslaten, hoeveel emotionele en fysieke pijn en angst ze gedragen hebben.
Vrouwen ervaren dat ze een nieuwe, positieve verbinding ervaren met hun baarmoeder en met hun menstruatiecyclus.
Ze gaan het natuurlijke ritme in hun leven ervaren.
Veel vrouwen merken na een tijdje dat ze zijn gegroeid in kracht; dat ze een nieuwe productieve en creatieve energie ervaren.
Er zijn vrouwen in de overgang, die hun zin om te vrijen kwijt waren en na de Rite weer hebben terug gevonden.
Vrouwen zonder baarmoeder voelen dat er een leegte is opgevuld en dat ze zich weer heel en compleet voelen.
Veel vrouwen merken dat ze zichzelf eindelijk gaan neerzetten en gaan doen, wat ze al heel lang wilden gaan doen.

Het ontvangen van de Rite helpt je om je opgeslagen pijn en verdriet los te laten, om jezelf te bevrijden en te herinneren wie je werkelijk bent: boordevol kracht en ook zacht, liefdevol en wijs.

Voor wie?
Of je nu nog menstrueert of niet meer, een baarmoeder hebt of niet, kinderen hebt gebaard of niet, je bent van harte welkom. Het enige is dat meisjes hun eerste maanstonde al hebben gehad.
Ben je pas zwanger dan mag je de Rite ook ontvangen, maar sommige vrouwen voelen zich er geruster op daar dan even mee te wachten tot ze de eerste drie maanden zwanger gepasseerd zijn. Voel wat voor jou het beste voelt.

Lees hier wat andere vrouwen vertellen die via mij de Rite van de Baarmoeder hebben ontvangen.

Ik ben geregistreerd wombkeeper (www.theriteofthewomb.com)

Deelname: € 45

Eerstvolgende womb healing: zondag 6 februari 2022, 13.30 tot circa 17.15 uur
Er wordt gewerkt in een klein groepje waarin de RIVM maatregelen worden gevolgd, maar er is één fysiek contactmoment tussen jou en mij.

Ik geef de wombhealingen door in het Huis voor Vrouw en Wijsheid, Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk.

Mocht je zelf een locatie hebben of weten en wil je daar voor een groepje vrouwen de wombhealing organiseren, laat het me dan weten.

Contact: info@ingermarlies.nl