Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Wij hebben een douchekop die steeds omlaag klapt. Ken je dat? Het mechanisme werkt niet meer helemaal goed, zodat de straal niet meer lekker naar beneden komt, maar – klap – naar de muur spuit. Daar sta je niet lekker onder. Maar sterker nog, die douchekop wil nog wel eens op mijn hoofd terecht komen als die omklapt.

Ik heb een tijd gehad dat ik dan niet zo aardig reageerde. En niet eens naar de douchekop, maar tegen mijzelf. Zoiets als. ‘Sufferd, had je ‘m niet hoger kunnen hangen?’

Hoezo sufferd? Waarom classificeer ik mijzelf tot sufferd? Dat is niet echt liefdevol. Ik had ook kunnen zeggen, en dat doe ik tegenwoordig gelukkig veel vaker: ‘Lieve IngerMarlies, hang de volgende keer de douchekop maar iets hoger’.
Dat voelt al meteen anders, hè.
Meteen een beter begin van de dag…

We zijn  ons vaak helemaal niet bewust hoe we tegen onszelf spreken. Laat staan hoe bewust we zijn van hoe we tegen anderen spreken. Oh, dacht je dat dat beter gaat? Het gekke is dat we veel patronen hebben in onze communicatie waar we ons helemaal niet bewust van zijn. Als ik tegen mijn lief zeg dat hij de waterkoker steeds naast de oplader zet, ontstaat daar irritatie uit, wederzijds.
Dat kan anders.

Misschien weten we wel hóe anders, maar de patronen zijn zo diep ingesleten dat we niet eens doorhebben waar we in de vaste groef zitten. Dan weet je dus ook niet hoe je daar uit komt.

Om vaste communicatiepatronen met jezelf en met anderen te doorbreken moet je eerst bewustzijn ontwikkelen van hoe je communiceert. Dat kan nogal verrassend zijn…

Als je je bewust-zijn dan nog verder vergroot, kun je diepgaand bijdragen aan een liefdevollere samenleving.

Bewust Zijn draagt bij aan een liefdevolle wereld.
Zonder trucjes. Puur. Oprecht. Liefdevol. Bewust.

Weten hoe jij zonder een douchekop op je hoofd te krijgen bij kunt dragen aan een liefdevollere wereld? Klik hier!