Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Nieuwe tijd

Sinds enkele weken wordt ons nieuws beheerd door corona. Inmiddels kunnen we er, zeker in Brabant, niet meer om heen. Ik merkte de gevolgen direct begin maart al, toen plotseling afspraken voor optredens en healingen werden geannuleerd. En zelfs mijn expositie en presentatie waar ik vorige week zo enthousiast over schreef kwamen plotseling te vervallen.

Net als bij iedereen brengt het ook bij mij heel wat teweeg. Ten eerste balen dat mijn werk en dus inkomen werd afgezegd. Gek genoeg duurde de irritatie daarover maar heel erg kort. Vervolgens bemerkte ik bij mij grote verbazing over wat er toch allemaal om me heen gebeurde. Was het niet wat overdreven, al die maatregelen? Euhm… maar die complottheorieën, wat moet ik dáár nou mee? Is het niet slimmer me bezig te houden met wat ik wel en niet moet doen in deze situatie, dan me te verdiepen in mysterieuze complotten waar ik totaal geen zicht op heb?

Op facebook hebben jullie al kunnen lezen hoe ik met de situatie om probeer te gaan. Vooral goed voor mijzelf zorgen. Mijn eigen emoties onderzoeken. Mij niet laten meesleuren in andermans emoties. En mijzelf en anderen niet in gevaar proberen te brengen.

Ondertussen vind ik het reuze interessant wat ik opmerk. Toen 2020 begon en iedereen riep dat dit een prachtig jaar van verbinding ging worden (twee-twee), zei ik al: oh ja… maar daar gaat wèl wat aan vooraf!

Naar mijn idee maken we op dit moment de overgang mee naar een nieuw tijdperk. Net als veel andere mensen voel ik het ook in mijn lichaam. Enorme hittegolven, die geen koorts en geen opvliegers zijn. Het is pure energie.
We gaan een nieuwe tijd in. Een tijd met nieuwe kansen. Een tijd wellicht waar de vrouwelijke waarden van verbinding, zorgen voor elkaar, creativiteit, inspiratie ruim baan gaan krijgen. En nee, dat gaat niet vanzelf. Maar juist nú hebben we de kans om werkelijk bij onszelf naar binnen te keren. Om wat te doen? Om licht te laten schijnen in alle hoeken en gaten van ons hart. Om te zien wat voor moois er is daar van binnen. En om te zien wat niet zo mooi is, wat eigenlijk in onze schaduw wil blijven: angst, boosheid, gevoel van tekorten, jaloezie…

Beide kanten komen nu naar boven. Onze lichte kant, die we zien in het willen zorgen voor elkaar. En onze schaduwkant, die zich onder andere laat zien in het hamsteren, omdat we denken te leven in tekorten in plaats van in overvloed.
Dat is niet erg. Die duistere kant hoort ook bij ons. Maar laten we er nú naar kijken. Gewoon, eerlijk en open naar kijken. Zodat het er mag zijn. Zodra we dat doen, verliest die duistere kant z’n macht. Dan kan je het zelf beheersen.

De mooiste kans die deze tijd ons brengt, is dat we onze waarden kunnen onderzoeken.
Wat zijn de belangrijkste waarden in jouw leven? Wat zijn je pijlers? Waar wil jij je op richten?
Ik kan er een paar van mij noemen: liefde, verbinding, authenticiteit, eerlijkheid, optimisme, het beste uit mijzelf willen halen, duurzaamheid.

We gaan een nieuwe tijd in. Onderzoek en bepaal nu jouw waarden. Dan weet je waar jij die toekomst op wilt bouwen. En hoe jij die gaat vormgeven.