Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Ik heb eerlijk gezegd nogal een hekel gekregen aan de term ‘wakker’ zijn. Ik vind ‘m nogal misbruikt de laatste jaren. Wakker zijn betekent niet op alles en iedereen kritiek hebben en doorzien welke machtsstructuren er in de wereld zijn. De diepere betekenis van wakker-zijn, zoals bijvoorbeeld de sjamanen die gebruiken is dat je Zelf-bewust bent.
Sjamanen zeggen simpelweg dat we slapen omdat we ons laten besturen door ons onderbewuste.

Wakker zijn in deze zin betekent dat je je bewust bent van het goddelijke in jou als mens èn dat je je bewust bent dat je als mens geneigd bent gestuurd te worden vanuit je onderbewuste, waarin je onderdrukte emoties en je aangeleerde patronen zitten.

Als wakker mens kies je er bewust en met verantwoordelijkheid voor om Meester over jezelf te zijn.
Wakker zijn betekent Meesterschap over jezelf; niet over een ander.

Als je echt naar jezelf durft te kijken, bewust bent of wordt van jezelf, weet je dat je vaste reactiepatronen hebt. Sommige zijn natuurlijk heel handig, zoals je hand wegtrekken als je je verbrandt. Maar dat bedoel ik niet. We kennen allemaal situaties waarop we automatisch reageren en dus geregeerd worden vanuit ons onderbewuste.
Ik heb dat als ik het te druk heb, dan kan ik onredelijk kribbig worden.
Ik heb het bij bepaalde nieuwsitems, waarop ik vanuit mijn gevoel reageer zonder erover na te denken.
Ik heb het als anderen voor mij denken te weten wat goed is.
Herken je wat ik bedoel?

In deze tijd worden we aangespoord werkelijk Bewust-Zijn te ontwikkelen. Zonder dat kun je geen Meester over jezelf zijn en geen Bewuste Schepper van de Nieuwe Tijd.
Het ontwikkelen van Bewust-Zijn is misschien wel een levenslange opgave.

Bewustzijn ontwikkel je door zonder oordelen jezelf waar te nemen.
Door het waarnemen van je gedachten, je gevoelens en emoties, en je wil en daden. Ofwel de drie lagen van hoofd, hart en buik.
Je zult moeten gaan nadenken over je voelen, handelen en denken. En er verantwoordelijkheid voor nemen. Dan pas kan je Meesterschap ontwikkelen.

Misschien interessant voor je bij dit blog: Heling, de weg naar Vrede | Huis voor Vrouw en Wijsheid (ingermarliesleeuwenburgh.nl)