Je vrouwenkrachtcentrale

​Hoe kun jij als vrouw in een kort moment in het hier en nu direct contact maken met jouw vrouwelijke kracht? Dit is niet zo moeilijk, hoewel het misschien wel enige oefening kost…

Wat wij vrouwen in ons lichaam echt anders hebben dan mannen is onze baarmoeder. Dat ‘ding’ daar onder in onze buik, waar maar weinig vrouwen contact mee hebben, behalve als ze ongesteld zijn of last hebben van PMS, als ze zwanger zijn, als er een verzakking is of als de baarmoeder er om medische reden uit moet.
Raar eigenlijk. Want heb je er wel eens bij stilgestaan wat een enorme scheppingskracht er in je baarmoeder huist? Een bevrucht eitje ontwikkelt zich hier tot volledig kind!

Of je je baarmoeder nu nog hebt of niet meer, het is je energetische basis. Als je baarmoeder operatief verwijderd is, wil dat niet zeggen dat de energie ervan verwijderd is. Denk maar eens aan fantoompijn, als een been is afgezet. Ik heb het eerlijk gezegd nooit gehoord, daar wordt niet zo over gepraat, maar ik kan me voorstellen dat als je baarmoeder verwijderd is, je nog steeds wel eens iets voelt dat ‘van je baarmoeder is’, misschien een soort kramp af en toe? Ervaringen?

Onze cultuur – die het ‘on-gesteld’ zijn tot vies en onrein bestempeld heeft, nog eens bevestigd door reclames die ons vertellen dat menstruatiebloed binnen moet blijven zitten, dat je er geen last van moet hebben, dat het niet mag ruiken, die het bloed altijd als blauw laten zien en nooit als rood, dat je het moet regelen met een farmaceutische pil – die cultuur heeft ons daarmee losgeweekt van onze natuurlijk verbondenheid met ons meest vrouwelijke orgaan. Het orgaan dat ons verbindt met onze natuurlijke stroom, ons ritme, met onze intuïtie, onze scheppingskracht, onze extase en bekrachtiging.

Ik herinner me dat een cranio-sacraal therapeute mij eens uitnodigde contact te maken met mijn baarmoeder. Toen ik dat deed kwam ik tot de verbijsterende ontdekking: “Ze is moe.”
Hoezo moe? Waarvan? Is dat gewoon door mijn leeftijd? Nee, zo voelde het niet. Ik had het gevoel dat ze gewoon vitaal zou kunnen zijn. Maar wat heeft ze daarvoor nodig dan? Tja… als eerste dat ik naar haar luister!
Alleen al door te luisteren en aandacht aan haar te schenken, begon mijn baarmoeder en daarmee mijn hele bekkengebied weer ‘wakker’ te worden. En dat terwijl ik niet echt het idee had dat ze in slaap gesukkeld was, hoor…
Wanneer je baarmoederruimte weer wakker wordt, blijkt er heel veel energie in te zitten. Energie die gericht gebruikt kan worden voor dingen die jij ècht wilt. En weet jij niet precies meer wat je wilt? Luister dan extra goed naar je baarmoeder, want zij weet precies wat zij wil creëren in je leven, wat zij geboren kan laten worden.

Inmiddels geeft ik ook de Rite van de Baarmoeder door. Een krachtig ritueel voor heling en zegening van de baarmoeder ineen. Kijk daarvoor onder het hoofdstuk Vrouw en Wijsheid, onder het kopje Rite van de Baarmoeder.