Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Hoe ziet een avond in de Sister Circle eruit?

Tijdens de Sister Circle zitten we in een kring, meestal op de grond. Is het op de grond zitten voor jou een probleem, dan doen we daar natuurlijk niet moeilijk over en hebben we krukjes of stoelen.
Ik open de avond door iedereen te verwelkomen en ik vertel kort over de ‘goede gewoontes’ in de Circle. Die lees je ook hieronder.
Daarna mag iedereen, volgens een bepaald ritueel, haar eigen naam noemen. Daarmee komen we allemaal even rustig aan en zijn we allemaal gehoord en gezien.
Vervolgens vertel ik hoe de avond er verder in grote lijnen uit ziet. Vaak hebben we een thema waar we over van gedachten wisselen, bij mediteren, een ritueel bij doen of iets anders. Geen twee bijeenkomsten zijn hetzelfde.
We praten met een ‘Talking Heart’, dat maakt dat je ongestoord en vanuit je hart kunt spreken. Hoe vaak krijg je die kans en hoe vaak wordt er dan door de andere aanwezigen ook vanuit hun hart naar jou geluisterd? Voel maar wat dat met je doet.
Nadat we samen met het thema bezig zijn geweest, hebben we een ruime ‘theepauze’. In deze tijd kun je praten of kletsen met elkaar, stil zijn, orakelkaarten leggen. In de loop van de tijd zul je merken dat dit een heel wezenlijk onderdeel is van de Sister Circle.
We sluiten gezamenlijk af en ruimen op wat er opgeruimd moet worden.
Soms vraagt de Sister Circle een beetje voorbereiding van je. Het is nooit moeilijk of veel, maar het geeft voor jezelf wel verdieping. Denk dus niet: oh, ik moet al zoveel. Maar denk in dat geval gewoon na over de vraag die je ter voorbereiding is gesteld in de mail die je vooraf toegestuurd krijgt.

Goede gebruiken
Om in de Sister Circle waardevol Sisterhood te ervaren hanteren we enkele goede gebruiken:
*alleen diegene die het spreekhart in handen heeft spreekt
*ieder spreekt vanuit haar hart
*wij zeggen wat dienstbaar is aan ons zelf, de cirkel en aan het  grote geheel
*ieder luistert met haar hart
*wij becommentariëren niet en geven geen adviezen
*wat in de cirkel gezegd wordt, blijft in de cirkel
* wie dat leuk vindt neemt iets lekkers mee om te delen bij de thee

Lees hier hoe anderen vrouwen het ervaren

Terug naar Sister Circle