Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Wie van ons houdt er nou eigenlijk van conflicten? De meesten van ons willen veel liever vrede. En toch raken we zo vaak in kleine en grote conflicten verzeild. Hoe komt dat toch?

Conflicten ontstaan doordat we de focus verkeerd leggen. Je hebt het niet zo direct door, maar in contact met anderen ben je vaak onbewust erg gericht op de ander. Let maar op, in conflicten ben je vooral re-actief. Je re-ageert op de ander. Als je re-actief bent, leef je dus niet vanuit je kern. Dat is meteen ook de reden waarom je niet je eigen diepste verlangen in de wereld kunt brengen.

Het klinkt in eerste instantie misschien raar, maar om uit conflicten te stappen of te blijven, is het dus goed om de aandacht juist naar jezelf te leggen. Word je bewust van je eigen emoties en gedrag. Is dat wel in overeenstemming met wat je ten diepste wilt bereiken?

Neem dan ook verantwoordelijkheid voor je eigen emoties en gedragingen. Je zou kunnen zeggen: ga vanuit je buitenste laag, waarmee je op de buitenwereld re-ageert, naar je binnenste laag, naar wie jij BENT.

Alleen vanuit wie jij BENT, vanuit je ZIJN kun je de wereld creëren die jij wenst. Dat kan niet anders, nooit vanuit het op welke manier dan ook re-ageren op een ander.
Om co-creator te zijn van de wereld die je wenst, moet je dus contact maken met je Hogere Zelf of Goddelijke Zelf, je IK BEN Bewustzijn.

In het sjamanisme is bewustwording van je Goddelijk Zelf een proces dat bestaat uit verschillende stappen. Te beginnen met
-‘ Ontwaken’ (‘wakker worden’) uit de slaap van ‘wiens leven leef ik nou eigenlijk’. Kiezen om je eigen Pad te gaan.
– Om vervolgens ‘Op te groeien’, d.w.z. spirituele lessen te leren. Van binnen weten: ik wil nooit meer zo leven, maar dank je wel voor je lessen. Ik zal de lessen omzetten in wijsheid en compassie.

Vanuit Bewustzijn kunnen we de stap maken naar Heling. En Heling is dè stap naar Vrede.

Wil je hier meer over leren? Lees hier dan zeker verder 
Of download hier het gratis e-book