Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Heilige Dagen en Nachten

Eindejaarsprogramma per mail

De Heilige Dagen en Nachten zijn de laatste 12 dagen en 12 + 1 nachten van het jaar, van 24 december tot 6 januari. Kerstnacht tot Driekoningen. Hoewel in andere culturen ook iets andere dagen worden aangehouden.

Dit is een werkelijk magische tijd. Al zeker 35 jaar leef ik bewust met de Heilige Dagen en Heilige Nachten en ik weet inmiddels dat het niet vreemd is als je dan ineens bijzondere wezens in het bos ontmoet. Of als je plotseling diepe inzichten krijgt. In deze nachten kun je helderdromen over je leven én over de twaalf maanden die vóór je liggen.

Toen we kind waren konden we de tijd van Kerst tot Driekoningen nog diep beleven. Wie heeft niet herinneringen aan de frisse geur van de koude buiten, aan de warmte thuis, aan het samen-zijn. Wie herinnert zich niet de smaak van warme lekkernijen, chocomel, kerstkransjes, krentenbrood met boter. Ongrijpbare gevoelens van verbondenheid en veilig zijn. Vaak herinneren we het als een ‘magische tijd’. Een ‘eeuwige’ tijd. En dat is het ook.

Maar wat we als kind beleefden – of wensten te beleven –  kunnen we ook nú beleven. Ieder jaar weer.

 

Wil jij ook weer het magische van de Heilige Dagen en Nachten, van Kerst tot in het nieuwe jaar, ervaren?
Het programma Heilige Dagen en Nachten maakt de diepere lagen in je wakker, waardoor je innerlijke rust ervaart, inzichten krijgt, verwondering ervaart,
waarin je verbinding met jezelf, met je geliefden én met de Bron van het leven ervaart. Waardoor je Verwondering en Vreugde in je hart voelt.
En Licht en Liefde.

Het Heilige Dagen en Nachten programma haalt je uit je hoofd en brengt je in contact met je Ziel.
Het maakt dat je je diepe Verlangen herkent,
dat je weet waar je naar toe wilt.
Het geeft je visie en energie voor het nieuwe jaar.
Het biedt voeding voor 12 maanden lang.
Het geeft je houvast op je Pad naar je doel in je leven.
Het helpt je stappen te zetten.
Het helpt je Licht en Liefde te brengen in je eigen leven
En in de wereld om je heen.

Hoe werkt het?
Je ontvangt van 23 december tot en met 6 januari iedere ochtend een mail.
De mails nemen je mee op reis naar je innerlijke wereld en weer naar buiten. Het thema van dit jaar is Breng je Licht in de wereld!

Ik vertel je over deze magische tijd die al ver vóór de christelijke tijd diep werd beleefd.
Ik help je te schouwen in jezelf en licht in je binnenste te laten schijnen.
Als je het Licht hebt gevonden, je verbinding met de Bron, ga je het op Aarde brengen.
Dat kun jij! Stap voor stap.

Concreet:
Het programma Heilige Dagen en Nachten is een werkelijk diepgaand programma, maar ik maak er natuurlijk ook iets leuks van. In een afwisseling van achtergrondinformatie, met meditaties, verhalen, iets creatiefs, een tip voor de dag of een stukje muziek.

Op verzoek van enkele deelnemers worden de teksten dit jaar korter dan vorig jaar en maak ik meer gebruik van video en audio. Je kunt dus gebruik maken van het medium dat jou het meeste aanspreekt. Zo brengt het jou verwondering, verdieping, plezier, stiltemomenten, verbinding, inzichten, vooruitzichten en wellicht magische momenten. 

Het programma start op 23 december en loopt tot 6 januari. Als de Drie Koningen bij het Lichtkind komen, laten wij ons Licht de wereld in gaan.

Hoeveel tijd je er per dag aan besteedt, is helemaal aan jezelf. Het is dan immers voor velen ook kerstvakantie. Besteed die goed en waardevol, met verdieping voor jezelf en verbinding met je geliefden!

Dit is een programma voor vrouwen èn mannen.
Oh ja, en het bleek vorig jaar een waardevol kerstcadeau voor dierbare vrienden en vriendinnen, ook op afstand.

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.

Jij bepaalt de prijs

Dus vanaf 23 december tot en met 6 januari ontvang je iedere ochtend een mail. Dat zijn 15 interessante mails., met steeds iets leuks erin: een verhaal of verhaaltje, een recept, een creatieve tip. Steeds iets anders.

De waarde van het Heilige Dagen en Nachten programma is onschatbaar, en dat zeg ik niet zomaar.
Maar ik wil graag dat éénmaal per jaar zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen met een diepgaand programma.
Daarom heb ik iets bedacht: de minimale prijs is € 21.
Dat is de prijs minimaal. Maar omdat ik wil dat iedereen mee kan doen, bepaal jij zelf wat je er voor wilt en kúnt geven, € 21 of een beetje meer of een veelvoud, het is helemaal aan jou. Voel je daar vrij in.

Meld je aan via de groene knop en geef zelf aan wat je wilt en kunt betalen voor de 21 mails ‘Heilige Dagen en Nachten’.

Samen sluiten we dit jaar mooi af en maken we een nieuw begin!

Hoe andere Heilige Dagen en Nachten hebben ervaren

Heel erg bedankt voor de mooie verhalen en prachtige illustraties en wijze lessen Ingermarlies.
Ik ben er blij en ontroerd van geworden en ga ze allemaal nog eens lezen.
Ik keek er iedere dag naar uit en heb momenten van stilte en inzicht gehad.
Heel erg bedankt en veel liefs

Anna Jooss

Heel erg divers en mooie momenten.

Marjon van der Beele

Dank voor de mooie wijze woorden, nu al. En het woord mijmeringen, heerlijk, dat was ik vergeten maar heb ik meteen toegepast vandaag. En duidelijk geschreven. Dat wilde ik even laten weten.

Mariska Drinoczy

Dank voor de fijne ondersteunende mails in dit afgelopen jaar.
Het heeft me veel gegeven en her-innert me aan kwaliteiten en behoeften die ik te lang genegeerd heb of waar ik geen ruimte voor voelde.
Heel fijn deze tijd zo met aandacht te beleven en ervaren.
Ik wens jou en de jouen licht en liefde bij de overgang naar het Nieuwe jaar.

Isabelle

Er blijven maar mooie, bijzondere en emotionele dingen gebeuren.
Prachtig programma, IngerMarlies

Merel Eveleens

Dank 🙏 voor al het moois dat ik van jou kreeg in 2020.
De heilige nachten raken me. Geweldig wat jij allemaal weet te vertellen.
Begin het nieuwe jaar met veel moois, geluk en liefde.

Marleen Groenland

Dankjewel IngerMarlies voor deze magische reis.
Wens jou een magische 2021 tijd.
Liefs,

Nadine Bovyn

Dankjewel voor alle mooie mailtjes. Het heeft veel gebracht. Dingen om van te genieten en dingen voor de verdieping. Ik heb hele fijne dagen gehad in deze stille tijd. Ik zat zojuist eens even terug te denken aan alles wat ik in de kaars had gekerfd en het is zo waar uitgekomen. Een tijd met rust en harmonie een vredig gevoel, ik kan nog al in de onrust schieten met veel mensen en veel vrije dagen om me heen. Ik verlang nu al terug naar deze tijd of wellicht naar de volgende stille tijd. Eigenlijk heb ik vorig jaar zonder het te weten ook al deze tijd heel intensief beleefd en momenten van naar binnen keren en enorm dankbaar voor allerlei kaarsen en vuurtjes. Ook brengt het een mooie focus tussen alle kerst en nieuwjaars verplichtingen. Ik voel ze niet als verplichting hoor, maar het is vaak iets van buiten af (nu gaan we gezellig samen zijn om te eten of wat dan ook) Nu lag de focus meer op het pure en op de tradities die ergens diep in mij nog leven.
Ook de verhalen vond ik mooi, ik heb er een aantal met mijn dochter gedeeld. Het hadden voor mij nog veel meer verhalen mogen zijn. Zo fijn om even te worden mee genomen.
Erg fijn was het, ik heb er van genoten.

Linda van Os

Veel dank voor de veelzeggende mooie begeleidende woorden tijdens deze bijzondere Heilige Dagen en Nachten.

Hartegroet,

Gerda Swinkels

Dank voor je prachtige, inspirerende mails tijdens de afgelopen 12 Heilige Dagen en Nachten. Het heeft mij veel geschonken en weer een opening gemaakt naar mijn droomwereld. Nog steeds komen inzichten en vallen “toevalligheden” samen….

Isabelle

Ik wil weer graag meedoen aan de heilige dagen en nachten. Het is me vorig jaar erg goed bevallen.

Mirjam

Dit jaar doe ik weer heel graag mee met het programma Heilige Dagen en Nachten. IngerMarlies vertelde me eerder al over de Heilige Dagen en Nachten en ik heb me er toen eerst zelf een jaar in verdiept. Vorig jaar was ik blij dat ik het programma kon volgen, dat was heel verdiepend en verrijkend. Ik ben blij dat ik nu weer mee kan doen!
Ik verheug me op de verrassingen die het weer gaat opleveren. Dit hele jaar nam ik de ‘oogst’ (dromen, inzichten, thema’s) van die 13 dagen en nachten met me mee en kregen ze een concrete vertaling in het dagelijks leven. Ze gaven een soort houvast, een raamwerk gedurende het jaar en dat helpt me steeds weer in mijn persoonlijke groei. Daar kijk ik voor het komende jaar ook weer naar uit!

Merel Eveleens, nov. '21