Hoe anderen Wijsheid van het Jaar ervaren

Heel fijn vind ik het om er weer een keer bij te mogen zijn. Ik vond het de vorige keer heel fijn en bijzonder.

MvW

Wat mij van de Imbolc-avond vooral is bijgebleven is de sfeerverandering die ontstond toen we allemaal meededen in het ritueel: het was in mijn beleving meditatief, bijna trance-achtig, alsof we in een andere werkelijkheid terecht kwamen en daardoor de sluier tussen de verschillende tijden iets opgelicht werd en het daardoor mogelijk werd dat er herinneringen naar boven kwamen. Ik vond het heel fijn hoe jullie die sfeer hadden opgebouwd, begeleid en bewaakt. Er gebeurde iets mystieks wat voor iedere deelnemer weer anders was. En ik heb er de weken daarna nog vaak aan terug moeten denken. De boodschap die ik heb ontvangen was: duik onder en wees niet bang voor de diepte (van indrukken, emoties etc.). Een boodschap die nog steeds waardevol is.

Mirjam

Door het programma ‘Wijsheid van het jaar’ te volgen kom ik meer in contact met mijn eigen spiritualiteit. IngerMarlies en Leonie delen liefdevol hun kennis met je aan de hand van de natuurkalender van de oude volksreligies. Er wordt je van alles aangereikt, ook tussen de bijeenkomsten door, waarmee je aan de slag kunt. Ik geniet erg van de avonden en de inspiratiemails. Ze hebben allemaal een eigen energie passend bij het moment van het jaar. Ik pak op wat bij me past en ben blij dat ik mijn kennis en ervaringen van vroeger zo weer kan laten opborrelen en ontwikkelen. Ik word er echt een mooier mens van. Leonie en IngerMarlies zijn oprecht, ze leggen je niets op, ook niet onderhuids. Ik kijk uit naar de volgende cyclus.

Waltraut

Al een hele tijd wilde ik een ‘Wijsheid van het Jaar’ avond bezoeken, maar steeds waren er andere zaken die voorrang vroegen. Voor de viering van de zomerzonnewende-avond kregen de deelnemers als ‘huiswerkopdracht’ een bos zelfgeplukte bloemen uit eigen tuin of uit de berm mee te nemen. Tot mijn verbazing gaf mij dit in het kader van Wijsheid van het Jaar een geheel nieuwe gewaarwording/bewustwording.
Wat een kleurrijk geheel leverde het op, toen aan het begin van de avond ieder haar boeket in een vaas had geplaatst. Het versterkte het gevoel dat hoort bij de zomerzonnewende: een ode aan de zon die ons de afgelopen periode deze overvloedige vruchtbaarheid heeft geschonken. Samen met de serene muziek die bij binnenkomst te horen was, zorgde dit voor een prachtig begin van de avond. IngerMarlies en Leonie zijn experts in het  vinden van passende rituelen, symbolen en mooie verhalen rondom de keltische jaarfeesten, die zij als basis nemen van deze ‘Wijsheid van het Jaar’ avonden. En ook als je niet vertrouwd bent met deze gebruiken, voel je je tóch op je gemak door de vanzelfsprekende, eerbiedige en aandachtige manier waarop zij deze rituelen uitvoeren. Alle indrukken en gevoelens  sudderen nog lang door, merk ik.  Het was de eerste keer dat ik een ‘Wijsheid van het Jaar’ avond bijwoonde, maar ik zal zeker vaker een dergelijke avond bezoeken.

Elly

Mijn eerste avond bij IngerMarlies, de Sister Circle, is me zo goed bevallen, een avond helemaal voor mij alleen, met heerlijke gesprekken en een rustgevende mediatie, dat ik me ook heb ingeschreven voor de avond van Wijsheid van het Jaar.
Ik wist niet wat me te wachten zou staan maar heb me helemaal overgeven aan het moment, jullie hebben mij dat zetje gegeven dat ik dat ook kan.
Inmiddels ben ik al jaren bezig om beter te leren luisteren naar mezelf,  bij jullie gaat dat vanzelf. Het kost me geen moeite meer, ook niet in mijn dagelijkse leven, ik ben rustiger en maak goede keuzes.
Het geeft me veel meer dan ik had verwacht.
Het geeft me kracht!
Ik kan weer blij zijn met hele kleine dingen, ben blij met alle lieve mensen om mij heen, de natuur geeft me vreugde, en ik merk dagelijks op, dat er heel veel mooie dingen zijn om van te genieten en om van te houden.
Jullie hebben daar zeker een bijdrage aan geleverd.
Natuurlijk heb ook ik in mijn leven problemen, maar ik ga er op een andere manier, beter mee om.
Het voelt anders…..
Mensen om mij heen zien de verandering en ik krijg veel complimenten.
Ik ben gelukkig met mezelf.
Lieve IngerMarlies en Leonie, ik zou heel graag een vaste deelnemer worden op jullie avonden, samen met mijn allerbeste vriendin L., ook zij heeft zeker een bijdrage geleverd aan mijn positieve verandering.
Dankjewel voor jullie inspirerende avond, in de hoop dat er nog vele zullen volgen.
Met een hele warme groet

Tineke