Bomenpad – wat is het?

Bomenpad – Wat is dit niet?
Dit traject is geen pakket botanische lessen. Wij gaan je niet leren bomen te determineren. Wij zijn geen botanici!

Wat is het dan wel?
Het Bomenpad is een avontuurlijk ervaringspad dat je online wordt aangeboden.
Aan het begin van iedere maand ontvang je een nieuwe module, met informatie over een ‘nieuwe’ boom. In totaal ontvang je iedere maand 3 mails, over hoe de boom eruit ziet, wat hij ons schenkt en over de spirituele achtergrond van de boom.

Je kunt iedere maand instappen. Je ontvangt een jaar lang alle modules. Na dat jaar kun je zelf met de modules verder gaan en het gehele pad steeds opnieuw blijven lopen. Je hebt dan zoveel informatie en ervaring opgedaan, dat je zelf steeds meer zult ontdekken.

Het Bomenpad is een pad – ook of juist voor iedereen die een druk leven heeft – waarop je zelf gaat leren en ontwikkelen. Jij hebt er niks aan als een ander je gaat vertellen wat je moet doen en ervaren want het gaat om jóuw leven, jóuw plezier en jóuw bewustzijnsontwikkeling.

Op het Bomenpad leer je waarnemen. Je leert waar te nemen om je heen, èn waar te nemen binnen in jezelf. Waarneming is de basis van het ontwikkelen van levenswijsheid en spiritualiteit. Waar-nemen maakt dat je dingen kunt checken. Door waarnemen blijf je geaard en ga je niet zweven; ontdek je steeds meer van de wereld om je heen en de wereld binnen in jezelf, leer je lessen en leer je vooral ook je eigen plek te kennen.
Je leert verbinding te leggen tussen jou zelf en Moeder Natuur.
Je leert óók je rust te nemen en te ontspannen. Want wie overprikkelt raakt, kan de eigen binnenwereld en de mooie wereld om zich heen niet meer waarnemen.
Het Bomenpad leert je genieten!

Alles wordt stap voor stap aangeboden. Jij ontdekt wat je het meeste aanspreekt, wat jou verder op je pad brengt.

Wat brengt het jou?
– het Bomenpad maakt het voor jou heel aantrekkelijk, leuk, interessant, spannend èn relaxt om buiten te zijn! – zelfs als je eigenlijk niet zo’n heel erg buitenmens was!
– Je maakt contact met de natuur en de fysieke wereld om je heen – ook als je in de drukke stad woont
– Dit doe je op heel ontspannende wijze, waardoor je als vanzelf meer rust in je lichaam, je hoofd en je leven ervaart. Heel erg goed dus als je moe, overspannen of burn out bent.
– Je leert de bomen om je heen echt waar te nemen, je leert hun namen en hun verschijningsvormen kennen
– Je leert contact maken met het wezen van de bomen, je leert wat de bomen jou te vertellen hebben en wat je van ze kunt leren
– Je leert steeds beter jezelf te voelen
– Je leert jezelf steeds beter kennen
– Je leert goed te aarden
– Je leert relaties kennen tussen de boom, de elementen, mineralen, edelstenen, mythen, goden en godinnen, runen…
– Je wordt je steeds bewuster van het feit dat jij deel bent van het Grote Geheel.

Hoe gaan we dit doen?
* Een jaar lang ontvang jij op de eerste dag van de maand een module over een specifieke boomsoort die je in je eigen omgeving tegen kunt komen, zoals de eik, de beuk, de berk, de linde, de taxus, de appelboom… Ken je ze niet allemaal? Geen probleem, je leert ze kennen.
Denk je ze te kennen? Dan zal je nog wel eens verrast kunnen worden.
De eerste verbinding met de bomen maken we natuurlijk via onze zintuigen: hoe zien ze eruit, hoe voelen de stam en blaadjes, hoe ruiken ze… in wat voor omgeving groeit hij? Je ontvangt hiervan ook foto’s of andere bijzondere afbeeldingen
* In de loop van de maand ontvang je drie inspiratiemails met interessante informatie, uiteenlopende creatieve impulsen en leuke tips.
* Je ontvangt verhalen en verhaaltjes over de boom
* Je ontvangt boommeditaties
* Er worden verbanden gelegd met mineralen en edelstenen
* We vertellen welke godinnen hiermee verwant zijn en waarom
* We maken je ervan bewust welke aspecten, krachten, kwaliteiten, karaktertrekken een relatie hebben met de boom
* We vertellen wat over de Noordse runen en hun verwantschap met de bomen
* Waar mogelijk maken we de koppeling met de chakra’s en plaatsen in je lichaam
* Je krijgt steeds creatieve ‘opdrachten’ die je steeds bewuster maken van de natuur en jouw relatie daarmee. Deze tips zijn van heel uiteenlopende aard en met alle ruimte daar steeds je eigen draai aan te geven.

Je wordt gestimuleerd zelf steeds meer te ontdekken over de bomen, over Moeder Natuur en over jezelf.

Wat kost het?
Het Bomenpad bestaat uit 12 modules en 36 zeer uitgebreide ‘lessen’ waar je verder je levenlang mee kunt doen. De totale kosten bedragen € 197, dat is nog geen € 5,50 per onderdeel!

Gratis e-book
Vraag ter kennismaking het gratis e-book Bomenpad aan met drie modules over Berk en een inkijkje in de Vlier. Mail naar info@ingermarlies.nl.

Lees hier wat deelnemers van het Bomenpad zeggen.