Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Toen ik een paar jaar geleden met een business coach aan het werk was over wat ik leidend vind in mijn leven en werk, kwam steeds het woord ‘gracieus’ naar boven. Ik merkte dat collega’s niet zo goed raad wisten met dat woord. En grappig was, dat ik als reactie kreeg dat ik toch wel een bijzonder mens moest zijn als dat woord centraal stond in mijn leven. 😊

Wat is voor mij gracieus, gratie? Bij gracieus denken we vaak aan dansers, die hun lichaam zo prachtig kunnen beheersen. Als kind had ik een verstoorde (of vertraagde?) motoriek en was ik nogal onhandig. Niet echt gracieus, dus.

Voor mij betekent gracieus: van binnen aangestuurd en vanuit de innerlijke kern steeds balans zoekend.
En dat is inderdaad precies wat mijn drijfveer is in mijn werk.

Ik werk veel met vrouwengroepen en met vrouwelijke energie. Daarin zoek ik steeds naar wat mijn kern is en naar wat mijn innerlijke drijfveren zijn. Vanuit die kern zoek ik naar verbinding met de wereld om mij heen en naar balans.

Vrouwelijk leiderschap is voor mij volle aanwezigheid, verbonden met je lichaam, aards, verbindend, intuïtief, kalm, maar ook helder.
Mijn bewegen – mijn handelen – wordt bepaald van binnenuit. Ik heb geen behoefte te heersen over anderen of om anderen uit te sluiten.

Gracieus aanwezig zijn is nooit dominant, maar wordt wel degelijk opgemerkt door anderen. Daarmee is het een kwaliteit van natuurlijk leiderschap.

Hoe meer ik vanuit mijn vrouwelijke energie werk, hoe meer de wereld om mij heen z’n eigen balans vindt en gracieus gaat (mee)bewegen.
En – ook leuk – hoe meer ook mijn lichaam gracieus beweegt.

Wil jij natuurlijk vrouwelijk leiderschap ontwikkelen? Lees er meer op Maanifestatie – Vrouwelijk leiderschap