Huis voor Vrouw en Wijsheid

Huis voor Vrouw en Wijsheid

Ah bah, alleen maar vrouwen bij elkaar!?

“Alleen maar vrouwen bij elkaar, dat kan niet goed gaan”, dat hoorde ik deze week weer toen het ging over de Rode Tent. Zo’n reactie herken ik van mijzelf van vroegere tijden ook.

Krijg jij ook die kriebels, als het gaat om alleen vrouwen bij elkaar?

Het kan ècht heel anders, hè!

Rode Tent Waalwijk bestaat inmiddels ruim vier jaar. Rond iedere nieuwe maan komen we samen, met een aantal vrouwen die er iedere keer bij zijn – of tenminste zoveel mogelijk – en steeds met een paar nieuwe vrouwen. We delen hier onze verhalen, stellen onze vragen en delen ervaringen. Daarvoor is een fijne en veilige sfeer nodig. Die sfeer creëren we door een paar heldere afspraken.

Zo hebben we een mooie steen in de vorm van een hart. Wie het ‘spreekhart’ in de hand heeft, heeft het recht te spreken vanuit haar hart. Anderen luisteren, mogen vragen stellen. Maar nadrukkelijk zijn reacties als: ‘oh, dat heb ik ook’… of het geven van adviezen niet de bedoeling. Ook als er een keer een traantje wordt gelaten, is daar ruimte voor zonder dat anderen meteen moeten gaan troosten.

Die afspraken worden goed bewaakt en daardoor is het voor iedereen veilig om vrij te spreken. Zo is het fijn, met vrouwen alleen bij elkaar.