IngerMarlies Leeuwenburgh

header

Cursussen

Cursus Vertellen vanuit hart en ziel
Wordt opnieuw ingepland
Het belang van vertellen wordt steeds meer onderkend. Leraren, (groot)ouders, predikanten, leidinggevenden binnen bedrijven, alle werknemers van bedrijven en organisaties die hun boodschap naar buiten moeten/willen brengen, toeristische gidsen, gemeenteraadsleden. Voor hen allemaal is het steeds belangrijker een goed verhaal te hebben. Daar blijft heel wat meer van hangen dan van een zakelijke uitleg!
En daarnaast is het natuurlijk héérlijk om van vertellen als podiumkunst te genieten! Een goed verteld verhaal raakt je luisteraar, geeft beelden, beleving!

Na een vertelling hoor ik mensen vaak zeggen: ‘oh, dit verhaal ging over mij!’ Of ‘wat heerlijk, ik zat er helemaal in’, of, ‘ik voelde me even weer als een kind, waarom wordt er niet vaker verteld?’
Tja, waarom niet? Vertellen kun je leren!

In deze cursus werken we in een klein groepje aan alle facetten die belangrijk zijn in het vertellen. We kijken naar de bronnen van verhalen.
We onderzoeken de structuur van verhalen zodat ze eenvoudig kunnen worden ‘ingestudeerd’.
We kruipen in het verhaal en zetten al onze zintuigen open. Zo ervaren we zelf hoe het is om de koning in het verhaal te zijn, of de beer, of de domoor. We onderzoeken hun verschillende perspectieven en emoties.
Natuurlijk besteden we alle aandacht aan onze presentatie: hoe kom je op, hoe maak je contact met je publiek zonder jezelf daarin te verliezen. Zo oefenen we met een door jou zelf gekozen verhaal.
In de vierde bijeenkomst presenteren we aan elkaar een verhaal.

Er is voor iedereen veel individuele aandacht en je zult zien dat je na 4 lessen enorm gegroeid bent!
Data: woden binnenkort weer ingepland.
Je mag me ook mailen als je al nieuwsgierg bent naar de data.

Contact: info@ingermarlies.nl