IngerMarlies Leeuwenburgh

header

Rite van de Baarmoeder (wombhealing)

Wat voelde ik me welkom in de veilige, warme ruimte die IngerMarlies had gemaakt voor de Rite van de Baarmoeder. Tijdens de fijne avond maakten we ook allemaal nog een eigen coconnetje in de ruimte wat het nog intenser maakte. De rite zelf, die we buiten onder de bijna volle, heldere maan aan het water ontvingen, was magisch en maakte diepe indruk. Wat een bijzondere avond! Nu, bijna twee weken later voel ik het proces na de rite van de baarmoeder nog steeds doorwerken. Enkele dagen erna besefte ik me hoeveel lichter ik me voelde en hoe fijn dat is. Er is een lastig stuk weg uit mijn lijf. Ik heb de afgelopen twee weken ook flink last van lichamelijke pijnen gehad die ongetwijfeld met de lastenverlichting te maken hebben.
Ik ga zeker nog een keer om nog meer dingen los te laten. Ik kan het elke vrouw aanraden.
Dank je wel, IngerMarlies.
Leonie

Herinneringen wakker makend, alsof je een heilige plaats betrad. Geen bewust voelbare pijn maar na het uitspreken van de woorden:”De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven” zo voelbaar dat er pijn op het stuk ‘vrouw zijn’ zat, wat het meest bijzondere was dat die pijn ook direct nadat ik die voelde transformeerde! Geholpen door de maan en het water.
Een stuk lichter en helderder neem ik afscheid van mijn sisters, en ben dankbaar dat ik dit heb kunnen doen, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn dochter, moeder en grootmoeders.
In dankbaarheid Elvera

Ik denk nog vaak terug aan de bijzondere zondagmiddag die we mochten hebben. Ik heb de nare moeilijke gevoelens echt losgelaten. Ik voel me weer vrouw.
Ineke van de Pol-Vos


“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Menstruatiepijnen, een zwaar gevoel in je buik, het vrijen als niet prettig ervaren, verdriet, angst, vermoeidheid, het niet werkelijk kunnen creëren in je leven, of het gevoel te sterk verbonden te zijn met je moeder of je moederslijn. Herken je een of meer van deze dingen?

Door alle tijden heen hebben vrouwen veel angst en pijn ervaren. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Hierdoor dragen vrouwen bewust of onbewust pijn en verdriet van zichzelf, en van hun moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit verre verledens met zich mee.
Oorzaken van de pijn en verwondingen kunnen zijn: dat je ouders liever een jongetje dan een meisje hadden gekregen, dat je niet mocht doen in de wereld wat je wilde omdat je ‘maar een meisje’ was, incest of een andere vorm van seksueel misbruik, een abortus, een doodgeboren kindje, een moeilijke bevalling of doordat je geen kinderen hebt gekregen…
Door deze ervaringen in onszelf en bij onze moeders en voormoeders, of zelfs in onze vorige levens, is de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren gegaan.

Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd. Deze vrouwenlijn wil dat wij ons herinneren:
“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Hiervoor is de Rite van de Baarmoeder op Aarde gekomen.
De Rite van de Baarmoeder is een geschenk voor alle vrouwen. Het is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht opnieuw geactiveerd.

In de bijeenkomst hebben we twee deelrondes, waarin je alleen deelt wat je zelf wilt delen. Vervolgens doen we een visualisatie waarin je contact maakt met het Licht in jezelf. Daarna volgt het deel waarin je in je eigen veilige heilige cirkel loslaat wat je los wilt laten en binnen laat wat je in jezelf wilt laten groeien en ontwikkelen. Tenslotte ontvang je de daadwerkelijke Rite via mij.
Alles gebeurt in een sfeer van respect, vertrouwen en veiligheid.

Een groot aantal vrouwen merkt pas bij het loslaten, hoeveel emotionele en fysieke pijn en angst ze gedragen hebben.
Vrouwen ervaren dat ze een nieuwe, positieve verbinding ervaren met hun baarmoeder en met hun menstruatiecyclus.
Ze gaan het natuurlijke ritme in hun leven ervaren.
Veel vrouwen merken na een tijdje dat ze zijn gegroeid in kracht; dat ze een nieuwe productieve en creatieve energie ervaren.
Er zijn vrouwen in de overgang, die hun zin om te vrijen kwijt waren en na de Rite weer hebben terug gevonden.
Vrouwen zonder baarmoeder voelen dat er een leegte is opgevuld en dat ze zich weer heel en compleet voelen.
Veel vrouwen merken dat ze zichzelf eindelijk gaan neerzetten en gaan doen, wat ze al heel lang wilden gaan doen.

Het ontvangen van de Rite helpt je om je opgeslagen pijn en verdriet los te laten, om jezelf te bevrijden en te herinneren wie je werkelijk bent: boordevol kracht en dus ook zacht, liefdevol en wijs.

Of je nu nog menstrueert of niet meer, een baarmoeder hebt of niet, kinderen hebt gebaard of niet, je bent van harte welkom. Het enige is dat meisjes hun eerste maanstonde al hebben gehad.
Ben je pas zwanger dan mag je de Rite ook ontvangen, maar sommige vrouwen voelen zich er geruster op daar dan even mee te wachten tot ze de eerste drie maanden zwanger gepasseerd zijn. Voel wat voor jou het beste voelt.

Ik ben geregistreerd wombkeeper (www.theriteofthewomb.com)

Eerstvolgende whombhealing: 
zondagmiddag 27januari 2019, 13.30 uur.

Ik geef de wombhealingen door in het Huis voor Vrouw en Wijsheid, Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk.
Mocht je zelf een locatie hebben of weten en wil je daar voor een groepje vrouwen de wombhealing organiseren, laat het me dan weten.

Contact: info@ingermarlies.nl