IngerMarlies Leeuwenburgh

header

Rite van de Baarmoeder (wombhealing)

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Menstruatiepijnen, een zwaar gevoel in je buik, het vrijen als niet prettig ervaren, verdriet, angst, vermoeidheid, het niet werkelijk kunnen creëren in je leven, of het gevoel te sterk verbonden te zijn met je moeder of je moederslijn. Herken je een of meer van deze dingen?

Door alle tijden heen hebben vrouwen veel angst en pijn ervaren. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Hierdoor dragen vrouwen bewust of onbewust pijn en verdriet van zichzelf, en van hun moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit verre verledens met zich mee.
Oorzaken van de pijn en verwondingen kunnen zijn: dat je ouders liever een jongetje dan een meisje hadden gekregen, dat je niet mocht doen in de wereld wat je wilde omdat je ‘maar een meisje’ was, incest of een andere vorm van seksueel misbruik, een abortus, een doodgeboren kindje, een moeilijke bevalling of doordat je geen kinderen hebt gekregen…
Door deze ervaringen in onszelf en bij onze moeders en voormoeders, of zelfs in onze vorige levens, is de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren gegaan.

Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd. Deze vrouwenlijn wil dat wij ons herinneren:
“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren.
De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”

Hiervoor is de Rite van de Baarmoeder op Aarde gekomen.
De Rite van de Baarmoeder is een geschenk voor alle vrouwen. Het is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht opnieuw geactiveerd.

Een groot aantal vrouwen merkt pas bij het loslaten, hoeveel emotionele en fysieke pijn en angst ze gedragen hebben.
Vrouwen ervaren dat ze een nieuwe, positieve verbinding ervaren met hun baarmoeder en met hun menstruatiecyclus.
Ze gaan het natuurlijke ritme in hun leven ervaren.
Veel vrouwen merken na een tijdje dat ze zijn gegroeid in kracht; dat ze een nieuwe productieve en creatieve energie ervaren.
Er zijn vrouwen in de overgang, die hun zin om te vrijen kwijt waren en na de Rite weer hebben terug gevonden.
Vrouwen zonder baarmoeder voelen dat er een leegte is opgevuld en dat ze zich weer heel en compleet voelen.
Veel vrouwen merken dat ze zichzelf eindelijk gaan neerzetten en gaan doen, wat ze al heel lang wilden gaan doen.

In de bijeenkomst hebben we twee deelrondes (je deelt alleen wat je zelf wilt delen), een visualisatie en tenslotte ontvang je de daadwerkelijke Rite.

Het ontvangen van de Rite helpt je om je opgeslagen pijn en verdriet los te laten, om jezelf te bevrijden en te herinneren wie je werkelijk bent: boordevol kracht en dus ook zacht, liefdevol en wijs.

Of je nu nog menstrueert of niet meer, een baarmoeder hebt of niet, kinderen hebt gebaard of niet, je bent van harte welkom. Het enige is dat meisjes hun eerste maanstonde al hebben gehad.

Ik ben geregistreerd wombkeeper (www.theriteofthewomb.com)

Eerstvolgende whombhealing: maandag 25 september, 19.15 uur.

Ik geef de wombhealingen door in het Huis voor Vrouw en Wijsheid, Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk.
Mocht je zelf een locatie hebben of weten en wil je daar voor een groepje vrouwen de wombhealing organiseren, laat het me dan weten.

Contact: info@ingermarlies.nl